Det är svårt att tänka sig ett viktigare jobb än att ge unga människor en bra start i livet. I rollen som lärarvikarie får du använda dina erfarenheter, färdigheter och intressen (det kallar vi talang) till att leda och inspirera andra. Du får dessutom ta ansvar, utvecklas snabbt och vara en vuxenförebild för barn och unga.

Inte alltid enkelt, men garanterat roligt och utmanande! Ett viktigt jobb, där din talang gör skillnad för många!

Visionen om en bra vikarie i varje klassrum uppfyller vi tillsammans. På Lärarförmedlarna är du en del av ett fantastiskt nätverk av talangfulla

kollegor att lära och utvecklas tillsammans med. Och vet du -några av dem kan bli vänner för livet!

Vi vet att du värdesätter din frihet. Därför har vi ordnat så att du har jobbet på fickan. I Vikarie-
appen hanterar du enkelt dina uppdrag 24/7.
Du väljer själv hur mycket och ofta du vill jobba.

Sök jobb hos Lärarförmedlarna – fem enkla steg

Vad kul att du vill söka jobb som vikarie! Smart val! Första steget är att klicka på Sök jobb. Här berättar du också vilka ämnen och nivåer du är intresserad av och hur mycket du vill jobba.

Nästa steg är att göra vårt smarta vikarietest. Syftet med testet är att bli säkra på att du kommer att trivas i rollen som vikarie. Testet beskriver situationer som kan uppstå i jobbet som vikarie. Vi vill helt enkelt veta hur du skulle hantera dem.

Efter vikarietestet vill vi gärna prata med dig. Vi kan ses i ett videomöte eller på något av våra kontor.

Nu är det nära! Om du har tagit dig igenom alla steg återstår bara några praktiska saker, sedan kan du börja jobba som lärarvikarie!

Vi vet att du värdesätter din frihet. Därför har vi ordnat så att du har vikariejobbet på fickan.
I Vikarieappen hanterar du enkelt dina uppdrag 24/7.

Kom tillbaka!

Har du varit anställd hos oss tidigare och är sugen på att komma tillbaka? Lite eller mycket, långt eller kort, oavsett så är det superenkelt! Klicka bara på knappen och fyll i din mailadress så hör vi av oss inom kort.

WELCOME BACK

Gästbloggen: 25 Apr

En riktigt bra arbetsdag för mig

En dag på jobbet som vikarie är för mig att balansera tre olika roller; ledaren, kunskapsgivaren och komikern. Alla tre har sin givna tid och plats men i kombination med varandra brukar de skapa en mycket trevlig miljö i klassrummet. Som ledaren vill jag hålla ordning i klassrummet, visa auktoritet och stävja konflikter när det behövs. Tydliga gränser och regler för att skapa en miljö där alla kan studera. Men jag vill också leda med kärlek och rättvisa. Jag vill vara den engagerade kunskapsgivaren, det levande google som alltid har svar på något och som alltid kan bjuda på en ny infallsvinkeln. Varför veta allt om en sak när man kan veta en sak om allt? Att ena dagen förklara för eleverna vad Suffragetterna gjorde för kvinnorörelsen, och att andra dagen lära dem hur de ska kupa händerna för att vissla i ett grästrå eller låta som en uggla, det är grädden på moset när det kommer till att lära. Att få möjlighet att ge eleverna en gigantisk kunskpasryggsäck de sedan får sålla i är det häftigaste jag vet. Det är lite som när poletten äntligen faller ned och eleverna rabblar åttans multiplikationstabell som ett rinnande vatten. Dessutom får vi ju ändå erkänna att kunskap är sexigt, vilket gör vikarieyrket till branschens sexigaste jobb. Men vad är allt detta värt om man inte kan bjuda på sig själv? Att komma inmarscherande som Napoleon när Franska Revolutionen kommer på tal får alltid hälften av klassen att skratta. Gör man sedan en överdriven version av Marie Antoinette så kommer alltid någon komma ihåg att hon var drottning av Frankrike och Navarra från 1774 till 1792. Så att leda med kunskap och humor, det är en riktigt bra arbetsdag för mig.

Tipsa om en kompis

Just nu upptäcker allt fler skolor och förskolor att de får riktigt bra vikarier genom Lärarförmedlarna. Därför letar vi efter fler passionerade vikarier. Känner du någon som är driven, engagerad, social och kunnig. Med ett hjärta som bultar för att göra skillnad i barn och ungdomars liv?
Läs mer och tipsa gärna!

Tipsa om en kompis